Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

τα μυστικά των Χριστουγέννων!

 



αγαπητοι μου φιλοι...επιτρεψτε μου να σας συστηθω. Ονομαζομαι Βαρβακιπικ και είμαι ξωτικό. Προσοχή όμως , όχι οποιοδήποτε ξωτικό ! Είμαι ο αρχιγραμματέας του Αη Βασίλη !
Είμαι 17672  χρονων και γνωρίζω όλα τα μυστικά του Αη Βασίλη .! Επίσης ξέρω πως να μεττρέπω τα Χριστούγεννα σε μαγικό θέαμα και παραμυθένια γιορτή ! 
Ακολουθηστε με στις μυστικές αποστολές μου και και θα ζήσετε τα ωραιότερα καραμπινάτα Χριστούγεννα !






Η χώρα του Αη Βασίλη 
Τα παλιά  τα χρόνια ο Αη Bill ήταν μεγάλος ταξιδευτής. Εζησε ένα διάστημα στην Αμερική .Τότε ήταν που πήρε λίγα κιλά .Βλέπετε του άρεσε τόσο πολύ να πίνει coca cola !
Ομως καθώς περνούσαν τα χρόνια άρχισε να νιώθει μια επιθυμία να αποκτήσει ένα ζεστό σπιτικό και να κοιμάται μπροστά στο τζάκι τα μεσημέρια . Ετσι λοιπόν εγκαταστάθηκε στον Βόρειο Πόλο, πέρα από τον αρκτικό Κύκλο!



κι έφτασε  εδω..

Εδώ κάνει πολύ κρύο , που οι πάγοι δεν λιώνουν ποτέ .Προσωπικά θα ήθελα ο Αη Βασίλης να εγκατασταθεί σε ένα τροπικό νησί όπου ο ήλιος θα έλαμπε όλο τον χρόνο!¨Ομως πως να αντέξει τη ζέστη με τέτοια γενειάδα ! 
Στην πραγματικότητα επέλεξε να εγκατασταθεί εκεί γιατί λάτρευε και λατρεύει να φτιάχνει χιονανθρωπους
 !!!! Ε ναι ! Κάθε πρωί μετά το πρωινό του φτιάχνει κι από έναν ! Είναι πολύ εύκολο λοιπόν να βρεις το χωρίο μας ! Βρισκόμαστε ακριβώς κάτω από τους χιονάνθρωπους !
Κι επειδή καταλαβαίνω ότι είστε ζουζουνιάρικα και τσαχπίνικα παιδιά και θέλετε να τον καλοπιάσετε ....σας δίνω μια συμβουλή !
Κάντε τους εαυτούς σας χιονάνθρωπους με τα γραμματάκια από το όνομά σας σε κάθε χιονόμπαλα .Ετσι θέλοντας και μη θα σας γνωρίσει, θα μάθει τα ονόματα σας και δεν θα σας ξεχάσει ! Ποιό είναι το θετικό της δράστηριότητας αυτής? Μα θέλει και να ρωτάτε? Τα δώρα !!!! Δεν θα σας ξεχάσει ποτέ !! Θα είστε σίγουρα και ασφαλείς για τις γεμάτες κάλτσες σας ! 
Πάμε λοιπόν για την πρώτη μας εντολή .....











κι επειδή σας καταλαβαίνω απόλυτα ,εγώ που παραμένω ακόμη παιδί  θα κάνω τα μαγικά μου και θα σας βγάλω μια σέλφι  να την βάλω στο καθιστικό του για να μην σας ξεχάσει ....



Πάμε στα πιο δύσκολα!!!
Βρες μας αν μπορείς !
πρέπει να δουλέψεις για να αποκτήσεις...
καλός , καλός αλλά και άδικο για τα υπόλοιπα παιδια του κόσμου....Ακουστε προσεκτικά λοιπόν...
Από τότε που εγκατασταθήκαμε στον Βόρειο Π΄λο, πολλοί ήτν αυτοί που επιχείρησαν να βρουν το χωριό μας μέσα στην τούνδρα, ελπίζοντας να συναντήσουν τον Αη Βασίλη  αυτοπροσώπως . Κανείς όμως δεν τα κατάφερε μέχρι σήμερα .Απολύτως αναμενόμενο , γιατί ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να συναντήσει κανείς τον πραγματικό Αη Βασίλη ...Πρέπει να έρθει στον Αρκτικό κύκλο ένα καλοκαιρινό βράδυ με πανσέληνο , έχοντας στο δεξί του χέρι ένα λαγοπόδαρο και κρατώντας στο αριστερό ένα τριφύλλι λέγοντας ταυτόχρονα ένα μαγικό ξόρκι εξαιρετικά δύσκολο και άκρως μυστικό δλιχως καθόλου να κομπιάσει ....κομματάκι δύσκολο ε??Ομως έτσι θα αποκτ΄σει αμέσως τη δύναμη και θα μπορέσει να συναντήσει τον Αη Βασίλη !  ξορκι

¨Εχεις πολλά να μάθεις ακόμα ...αλλά μην ανησυχείς ! Εδώ είμαι εγω για να σου τα εξηγήσω όλα αναλυτικά ! Αν θες να μάθεις το μυστικό ξόρκι ....θα πρέπει να το κερδίσεις με το σπαθί σου!!!
Είπαμε όμως ότι επειδή είμαι καλόκαρδος και κούκλος και θέλω να βοηθάω τα ζουζουνιάρικα παιδιά θα σε ψιλοβοηθήσω,,,,,,,Φαντάσου το χωριό μας και ζωγραφισε το στο χαρτί ! Δεν θέλω πονηριές ! Μόλις δω τις ζωγραφιές σας θα σας οδηγήσω κατευθείαν και θα κάνω και μια πονηριά ...αρχιγραμματέας του είμαι !
Δεν θα σας ταλαιπωρήσω με καλοκαίρινες πανσεληνους ,.....
Περιμένω τις ζωγραφιές σας λοιπόν ...είναι αποστολή , μην το ξεχνάτε !













Κάτι συμβολικό για τον Αη Βασίλη !

Ολα σε τούτη τη ζωή ειναι πάρε δώσε......
¨οταν ζητάμε κάτι , οτιδήποτε κι αν είναι αυτό πρέπει να προσφέρουμε κι εμείς επίσης κάτι ,,,Μόνο η αγαπη προσφέρεται απλόχερα !Κι αυτη είμαι σίγουρος ότι την προσφέραεται χωρίς σκέψη δεύτερη....
Ας πάμε τώρα στα δικά μας όμως ...
Ο Αη Βασίλης απλόχερα χαρίζει δωρα σε όλους μας , μικρούς και μεγάλους ! Ξέρω ότι το βράδυ της παραμονής περιμένοντας τον ετοιμάζεται πολλα καλούδια για την λιγούρα του ..Εντάξει προκαλεί κι αυτος με την λαιμαργία του ! Εχω πάντα μια αγωνία πως κάποιο βραδυ θα σφηνώσει σε κάποια καμινάδα ο λαίμαργος !
Πέρα απο τις λιχουδιές όμως για τις οποίες είναι σιγουρος και απο τώρα τρίβει τα χερια του και χαιδεύει την κοιλιά του καλό θα ήταν να του φτιάξετε και κάτι με τα χεράκια σας ....ένα πορτρέτο ίσως .! Μια κατασκευή με την καραμουτσουνάρα του μπορει....
Πάμε για δεύτερη αποστολή ....και μην αγχώνεστε , σε λίγο θα χάσω το μέτρημα των αποστολών !














Το γενεολογικό δέντρο του Αη Βασίλη




Ο αη βασίλης είχε σεβάσμιους προγόνους. Εχεις ακούσει τον Γασπάρ και τον Μελχιόρι....που είχαν κι έναν άλλον φίλο τον Βαλτασαρ και ζούσαν και οι τρεις στην έρημοτα παλιά παλιά χρόνια ? Τους αποκαλούσαν οι Τρεις Μάγοι .Συγγενεις, προπαππούδες του!Μάλιστα προπαππους του ήταν κι ένας θεός από τον οποίο κληρονόμησε τη μακρια γεννειάδα κι ένα μικρό πονηρούτσικο ξωτικό σαν εμένα !Παππούς του ήταν ο αγιος Νικόλαος ένας πραγματικά γλυκίτατος παππούλης! Μοίραζε ζαχαρωτά πορτοκάλια , δώρα και καρύδια στα παιδιά !Η γιαγιά του ήταν μια καλή νεράιδα και η προγιαγιά του πίστευαν ότι ήταν μάγισσα !!Αποφάσισε όμως να φύγει από την οικογένεια και να πάει να ζήσει στην Ιταλία γιατί της άρεσαν τα μακαρόνια Τέλος πάντων αυτά για το σόι του και τους λαίμαργους καλοσυνάτους συγγενείς του ..Καταλάβατε ότι από όλα είχε ο μπαξές !!! Ωρα για αποστολή .....Αν θέλεις να είσαι φιλικός ...Αν θες να είσαι κοντά του και να σε δεχτεί στην αγκαλιά του ....Αν θες να τον κερδίσεις πραγματικά ...μίλα του λιγάκι για σένα φιλικά! Πέστου δυο λογια για την οικογενειά σου για να κερδίσεις την καρδιά του .....Στην τελική μην το κουράζεις ζωγραφισε με χάρη και γιορτινά την δική σου οικογένεια με χαρά !!!
(σα να μας πήρε τον αέρα λιγάκι ο αρχιγραμματέας ξωτικός !!! Αλλά τσιμουδιά μέχρι την Πρωτοχρονιά !)









τώρα θα μάθει και για εμάς ο Αη Βασίλης επιτέλους !!!!



Σε θέση μάχης 

11 Δεκεμβρίου Ημέρα του Παιδιού 
ημέρα ίδρυσης της unicef!


Σαν σήμερα πριν από  χρόνια γεννήθηκε η UNICEF (11 Δεκεμβρίου 1946) για να βοηθήσει τα παιδιά της κατεστραμμένης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ευρώπης.

Από το 1949 και έως το τέλος της δεκαετίας του ’60, αλλά και σε έκτακτες ανάγκες, η UNICEF βοήθησε και στήριξε τα παιδιά στην Ελλάδα, προσφέροντάς τους φάρμακα, εκπαιδευτικό υλικό, παστεριωμένο γάλα, συσσίτια κ.α.

Στις 20 Νοεβρίου 1959 ο ΟΗΕ υιοθέτησε τη «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού» και το 1989 τη «Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Για αυτό και η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού»

 Στην Ελλάδα η Ημέρα του παιδιού γιορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου – γενέθλια ημέρα της UNICEF 

Κάθε άντρας, κάθε γυναίκακαι κάθε παιδί σ’ αυτόν τον πλανήτηπροστατεύεται από 30 ειδικά διαμορφωμένα άρθρα.

ολοι γεννιομαστε ελευθεροι  


Ηρθε η σειρά μου ....αποστολή ! αν θες να φτάσεις 

στον Αη Βασίλη πρέπει να κάνεις κάτι 

διαφορετικό...κάτι δύσκολο και μαγικό. Μάγισσα

 βρες μέσα στο δάσος πολύ στριμμένη και δύστροπη  , σε σπίτι αραχνιασμένο σκοτεινό και δείξε τον Αη 

Βασίλη πως να της κάνει μαγικά ! Ξόρκι αγάπης θα της πει και χαμόγελα στα χείλη και ζεστασιά της στην ψυχή .....
Να τέτοια μας κάνει το ξωτικό και θα το στίψουμε σαν
 
τα ρούχα της μπουγάδας !

Μάγισσα κακιά , στριμμένη , δύστροπη και έχει σχέση
 
με τα παιδιά και τέτοια μέρα που γιορτάζουμε 

.........ποιά άλλη?? Μα η Φρικαντέλα η κακομάγισσα ,
 η κακοτροπη, η κακογλωσση, η κακοντυμένη .....


πω, πω...φρικτή μάγισσα! μα και ποια μάγισσα είναι καλή?
δεν της έμαθαν ότι και τα παιδιά έχουν δικαιώματα και ότι δεν πρέπει να τα καταπατούν ??
αλλά  βρίσκουν στο τέλος τρόπους τιμωρίας και μεταμόρφωσης !

Ξεφύγαμε λιγάκι από τον αρχιγραμματέα ξωτικό και
 
παίξαμε με το παιχνίδι της κυρίας Κατερίνας


προσπαθήσαμε να μιμηθούμε την Φρικαντέλα και να αλλάξουμε πολλές λέξεις με καλο,,,αλλά δεν μας άρεσε !



Πάντως εμείς ξεκινήσαμε μια χαρά ! Βρήκαμε την μάγισσα της αποστολής ....
Τον Αη βασίλη δεν μπορούμε να τον βρούμε ακόμη ....μας βάζει φράγματα ο ξωτικος !
Ομως είμαστε σίγουροι ότι μας ακούει και μας νιώθει , άλλωστε αγαπαει τα παιδιά φαίνεται από τις πράξεις του .Σίγουρα κι αυτός θα συμφωνεί μαζί μας ότι καμμιά μαγισσα δεν έχει δικαίωμα να στερεί από τα παιδιά την χαρά ! Στείλαμε μήνυμα ( σ αυτο μας βοήθησε ο ξωτικός)  στον Αη Βασίλη να σκεφτεί κάτι να γιατρευτεί η Φρικαντέλα και η κάθε φρικαντέλα ....

" Αη Βασίλη κάνε κάθε κακό να γίνει καλό !"

ας παίξουμε λιγο κι εμείς με γρίφους !
Κι αυτός τόσο γρήγορα μα τόσο γρήγορα το τακτοποίησε το ζήτημά μας !
Αγάπη, χαρά , φιλία , βοήθεια , γέλιο, ...τα πήρε και τα βαλε στο σάκο του και ξεκίνησε για το δάσος να βρει την Φρικαντέλα !! Οταν συναντήθηκαν άνοιξε το σάκο του και βγήκαν οι ευγενικές , μαγικές σκέψεις των παιδιών .... Θαρρείς κι έγινε θαύμα ! Ολα γέμισαν ασημόσκονη και η μάγισσα έγινε καλή ( έστω για σήμερα που γιορτάζουμε...μα μπορεί και για πάντα )
ο αρχιγραμματέας μας έδωσε και το μυστικό  ξόρκι της αγάπης....φιλιζέξ, αγκαλιάψ, χαιδεψ, χαμογελεξ!!! 











οι αποστολες συνεχίζονται.....ο αρχιγραμματεας εχει πολλα ακόμη να μας  μαθει.....


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η αξια της δημοκρατιας !!

  Τι είναι όμως Δημοκρατία?? Είναι το πολιτικό σύστημα που υπερασπιστεί την κυριαρχία του λαού και δίνει το δικαίωμα να εκλεγεί και να ελέγχει τους κυβερνώντες. Αξίες της είναι η ελευθερία κι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Αυτά για εμάς τους μεγάλους.   Για τα παιδιά όμως? Η παιδική λογοτεχνία μας προσφέρει μια φανταστική ευκαιρία να μεταδώσουμε αφηρημένες και περίπλοκες έννοιες στα παιδιά με απλό τρόπο ανάλογα με την ηλικία τους . Είναι όλα εκείνα τα παραμύθια  προσαρμοσμενα  σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες ανάγνωσης και κατανόησης. Πανέμορφα εικονογραφημενα για να μιλήσουμε στα μικρα παιδιά για πολιτική!  Μέσα σ αυτά τα παραμύθια...αποφασίζουν να κάνουν εκλογές για να επιλέξουν ικανούς και δίκαιους αρχηγούς αφού πρώτα σκεφτούν,  επεξεργαστουν τις υποσχέσεις και τα συνθήματα του καθενός. Ποιος θα κερδίσει?? Αυτός που  είναι εγωιστής και άπληστος!! Ή αυτός που ξέρει να μοιράζει ανθρωπιά και δίκαιους κανόνες για όλους κι αντιμετωπίζει τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες όλων με σ

κάτι για μένα ! ο εαυτός μου

   ώρα για γνωριμίες ! ώρα να γνωριστούμε από την καλή ....και την ανάποδη !!! γιατί χωρίς ανάποδη δεν έχει ενδιαφέρον ! ώρα για πορτρέτα από τα χεράκια μας ! αλλωστε είναι γνωστό σε όλους , ότι οι μεγαλύτεροι και σπουδαιότεροι καλλιτέχνες είναι του νηπιαγωγείου οι μαθητές ! ισως οι πιο εμπνευσμένοι χάρη στην εξωτερίκευση και την αποτίπωση των συναισθημά τους σε ένα κομμάτι χαρτί  ,  χωρίς δεύτερη σκέψη!!!  τα πορτρέτα μας με πολύ αυθορμητισμό !! και μια ομαδική για να χουμε να θυμόμαστε και να καμαρώνουμε ! ποιός είμαι εγώ ! τι μ αρέσει , τι αγαπώ !  κι όλα αυτά σ ένα ....μηλαράκι !! Πιάσε ένα μηλαράκι κόκκινο  και στρουμπουλό μυρωδάτο γευστικό! έχει πάνω του γραμμένα όλα όσα αφορούν εμένα! θα το δεις που θ ανοίξει και θα σου πει.....δικά μου μυστικά ! πεταλούδες τρισδιάστατες Πω πω χρώματα πολλά που έχουν πάνω στα φτερά ουράνια τόξα στη σειρά φορτωμένες με τα δικά μου τα μεράκια . έχουν κι οι φίλοι μου  κάτι να πούν τώρα που με ξέρουν  και μ αγαπούν! .................................

28η Οκτωβριου

  Άσπρογάλανο  πανί είναι η σημαία μας , η ταυτότητα της πατρίδας μας Είναι σύμβολο των αγώνων μας και του θάρρος μας  Κάθε σημαία συμβολίζει τους αγώνες των λαών και μαζί με τον εθνικό ύμνο είναι αυτά που χαρακτήριζαν την κάθε χώρα! Οι δικές μας ελληνικες σημαίες... Για αυτή τη σημαία τη γαλανόλευκη έγιναν πολλοί πόλεμοι  Όμως αντιστάθηκαμε  χωρίς να φοβηθούμε και υπερασπιστηκαμε έστω και μικρή χώρα την ταυτότητα μας  Τα γεγονοτα της 28ης Οκτωβριου σε ένα βιβλίο από την Κατερίνα  Μια σημαία που αρχίζει από Σ κι ένα Σ πέρα ως πέρα ελληνικό όπως αρμόζει  στην Ελλάδα μας !! Και τι είναι αυτό που αντιστέκεται στην σκλαβιά?? Τι είναι αυτό που μας δίνει απλόχερα τη λευτεριά ?? Αυτό που γαληνεύει τις καρδιές μας και τις  γεμιζει χαρά και χρώματα και μουσικές ?? Η Ειρήνη!! Τα χρωματα της και τα συναισθηματα  μας ενθουσιάζουν όπως και οι ζωγραφιές μας γι αυτήν!! Έτσι κάνουμε τις δικές μας σημαίες με το σήμα της και τα χρωματα του ουράνιου τόξου.. Έτσι κάνουμε το περιστέρι σύμβολο της γιοματο