Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 27, 2015
 Αργότερα οι άνθρωποι κατάλαβαν  οτι προκοπή δε γίνεται με τη ζωγραφική και προσπάθησαν να βρουν κάτι άλλο....για να μπορούν να επικοινωνούν με ανθρώπους πιο μακριά..... κι έτσι κάποιοι έξυπνοι λαοί έφτιαξαν  τα δικά τους συμβολάκια.. !!!!!! Ιερογλυφικά λοιπόν .....μικρά συμβολάκια ή εικόνες χαραγμένες ή ζωγραφισμένες  ...πάνω σε πέτρα ή ...πάπυρο !!!!!!!!!!  Έτσι εχουμε τα όμορφα ιερογλυφικά της Κλεοπάτρας στην αρχαία Αίγυπτο & των ¨εξυπνων Μινωιτων Στην δική μας Κρήτη !!!!!!  Με πολλή χαρά και πολύ κέφι και ενθουσιασμό όλοι κάναμε το όνομά μας κολάζ στα ιερογλυφικά της αρχαίας Αιγύπτου !!!!!!!!!! και γελάσαμε ότανείδαμε ότι το δικό μας   Α    στα αιγυπτιακά ιερογλυφικά ...αντιστοιχεί με ένα ...πουλί !!!!!!!!! Χαρά στο κουράγιο των αρχαίων Αιγυπτίων !!!!
 Σκεφτήκαμε να κάνουμε και τις ατομικές μας  ...σπηλαιογραφίες !!!!! και πάνω σε χαρτόνι...και πάνω σε πέτρα .... Και έτσι αρχίσαμε  το έργο μας ! Και να τα αποτελέσματα ........ Το πόσο μεγάλοι καλλιτέχνες είμαστε ...και το πως νιώσαμε ...δεν περιγράφεται !!!!!!!   Ετσι κάναμε την πρώτη γωνιά μας με τις σπηλαιογραφίες !!!!!
     Κάπως έτσι αρχίσαμε κι εμείς δειλά δειλά......να κάνουμε το δικό μας ιστολόγιο!!! Με λάθη πολλά ...αλλά κάτι θα καταφέρουμε πιστεύω!!!!!! Θα έχουμε και τη δική σας τη βοήθεια που με χαρά θα τη δεχτούμε ! Αλλωστε από τα λάθη μας πάντα μαθαίνουμε....... Τα λόγια είναι αέρας .......τα γραφτά μένουν !....έλεγαν οι παλιοί .... Κυρία ....πω πω πωωωω έμαθα να γράφω , τώρα καταλαβαίνω το παραμύθι..... Κυρία , η μαμά μου ξέρει να γράφει αλλιώς .... Α!!!! και η δικιά μου....λέει το άλλο !!!  Ετσι λοιπόν ξεκίνησε το μεγάλο μας ταξίδι στην ιστορία της περιβόητης γραφής !!!!!! Δύσκολο για τα μικρούλια νηπιάκια μας.......για τα μικρούλια όμως είπαμε !!!!! Γιατί τα μεγάλα μας , την έχουν κατανοήσει την γραφή και την χρησιμοποιούν καθημερινά σε ότι κάνουν !!!! Πλούτος ερεθισμάτων ...έντυπο υλικό....βιβλία...παραμύθια....λογαριασμοί ...κομικς...συνταγές...υπολογιστής....  Κάπως έτσι αρχίζει.......  προιστορικά...από τις σπηλιές και την ανάγκη των ανθρώπων να επικοινωνήσουν με τους άλ
Να" μαστε κι εμείς !!! Καλώς σας βρήκαμε ...καλώς να μας δεχτείτε ...με καλόβουλες κριτικές...   Σας θέλουμε δίπλα μας .... μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, όταν γινόμαστε πολλοί είμαστε πιο δυνατοί, ανήσυχοι και δημιουργικοί !!!!!!!