Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 12, 2023

Η κυρα Σαρακοστη και τα 7 της ποδια ...

  Η κυρά Σαρακοστή , ένα παλιό ημερολόγιο για να μετράμε τις εβδομάδες ως το Πάσχα  Στην ποδιά της μας δείχνει όσα πρέπει να τρώμε αυτές τις 7  εβδομάδες ... Τρώμε όσα μας δίνει η γη ..κι από τη θάλασσα όσα δεν έχουν λέπια.. 7 τα πόδια της κυρά σαρακοστης  7 οι μέρες της βδομάδας  7 τα κατσικάκια  7 οι νάνοι  7 κι οι όμορφες οι κοπελιές που έχουμε στην τάξη!! Μα πως φτιάχνουμε τον αριθμό 7?? Βάζω..βγάζω.. παντρευω..χωρίζω... Ένας αριθμός μια ιστορία μια μαγική  ταινία !! Και τι τρώμε στο σινεμά?? Ποπ κορν φυσικά!! Τα ποπ κορν του 7 !!

Μαρτης ειναι....

  «Μάρτης είναι χάδια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει»…  Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι παροιμίες για τον μήνα Μάρτη που συνδέονται με τον καιρό και τα κακώματα του… Τι κι αν ημερολογιακά μπήκε η άνοιξη, ο χειμώνας είναι εδώ! Ηλιοφάνεια αρχικά και μετά αυξημένες νεφώσεις, βροχές και ίσως και χιόνι!!!! Κι όλα αυτά τα συναισθηματικά σκαμπανεβασματα  του Μάρτη γιατί έμπλεξε με δύο γυναίκες!!!   Δεν ήξερε...δε ρώταγε?

Σχολικος εκφοβισμος

  6 Μαρτίου..ημέρα ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό . Όλοι είμαστε ίσοι !! Όλοι εχουμε  την μοναδικοτητα μας!! Η ισότητα , η μοναδικοτητα , η αυτοεκτίμηση και η καλη συμπεριφορα οδηγούν σε ομαδικότητα , οδηγούν στην φιλια !!! Αισθανόμαστε ομορφα οταν  συμμετεχουμε σε μια ομάδα!! Αισθανόμαι  ομορφα οταν παιζω σαν μέλος μιας ομάδας!! Αισθανόμαι  ασφάλεια οταν είμαι μέλος της ομάδας!! « Για να χεις παντα χαρα Και να κυλάνε ολα καλα  Φίλους να εχεις πολλούς  Και καθολου  εχθρούς !!! ΟΧΙ λέξεις κακές ΟΧΙ χτυπήματα κι απειλές  ΟΧΙ  κλωτσιές και μπουνιές   Δωσε βοήθεια  κι αγαπη μαζι ! Πες συγνωμη κι ευχαριστω σε καθε στιγμη !! Δωσε ενα χάδι μια αγκαλιά  Ενα χαμογελο κι ενα φιλι  Ετσι γινεται η Φιλια  Ασπίδα στη βία για μα ζωη !!! ΟΧΙ στη Βία ΝΑΙ στη φιλια !!! ( τσαλακωμένη καρδιά δεν ξαναγίνεται ποτε καλα !! Πείραμα τσαλακωμένου χαρτιού ... τα βραχιόλια της φιλίας....οι αφίσες μας )