Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015
....την τιμητική τους αυτές τις μέρες και τα παχουλά αρνάκια....
...κι εμείς τα κάναμε καρτούλες με τα μικρά μας τα χεράκια!!!!!
Μας επισκέφθηκε σήμερα και ο κύριος Αυγουλάρας !!!!! Σωστός κύριος με τον φιόγκο του και την μεγάλη στοματάρα του !!!!!!
ο κύριος Αυγουλάρας έχει μια στοματάρα σαν  Λ, πεσμένο πλάι όμως.....κάπως έτσι... <   .....
...κυκλοφορεί πολύ αυτές τις μέρες....και ψάχνει...


-Γιατί κυρία???
...γιατί αυτός τρώει μόνο τα κόκκινα αυγά....ανοίγει τη στοματάρα του και κυνηγάει τα περισσότερα κόκκινα αυγά!!!! ...προσέξτε τα περισσότερα!!!! Δε θέλει λίγα...όχι ...όχι...είναι πεινάλας μεγάλος !!!!...ας δούμε πως το κάνει !!!
...ώρα για μαθηματικά!!!
 


 


...μαζί του όμως κυκλοφορούν και τα διδυμάκια
αυγουλάκια...όχι τόσο μεγάλα...κι ούτε τόσο πεινασμένα!!!!!!!!!  τα διδυμάκια ...που είναι ολόιδια...θέλουν να έχουν και τα ίδια αυγά !!!!!..αχ αυτός ο Αυγουλάρος που δεν αφήνει κόκκινο αυγό......
έτσι κι εμείς τα αυγουλάκια μας δεν τα βάψαμε αλλά τα ντύσαμαι !!!!!!!
και μας έφυγε και η απορία .....
"η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα ??"
..εμείς πάντως κάναμε τα αυγά μας κότες!!!


Σειρά της παραμυθοσαλάτας!!!!
...πέντε λέξεις...λέξεις σχετικές με το Πάσχα...
λαγός...λαμπάδα...δάσος...αυγά...καρότα...
ας συνθέσουμε μια ιστορία με αυτές τις λέξεις....
και τα παιδιά ξεκίνησαν...
....." το λαγουδάκι πήγαινε βόλτα στο δάσος, καθώς προχωρούσε γνώρισε ένα σκιουράκι, γνώρισε ένα φίλο. και τον ρώτησε "θες να πάμε μια βόλτα??" το σκιουράκι του είπε  "ναι θέλω " Καθώς προχωρούσανε γνώρισαν ακόμα ένα φίλο !!1 τον βατραχούλη... και οι 3 πααίξανε κρυφτό και κυνηγητό. Καθώς παίζανε κρυφτό ο λαγός πάτησε κάτι...ήταν μια λαμπάδα!!την πήρε και την έδειξε αμέσως στους φίλους του και οι φίλοι του είπαν "ουαου !! τι είναι αυτό ???"  Την πήραν μαζί τους για να ρωτήσουν τους γονείς τους...τι είναι αυτό....

Καθώς προχωρούσαν για το σπίτι του λαγού βρήκαν πίσω από ένα δέντρο 1..2...3..4..5.....10 κόκκινα πασχαλινά αυγά μέσα σε ένα καλάθι !!!! Το πήραν μαζί τους κι αυτό για το σπίτι του κυρ λαγού...γιατί δεν είχαν ξαναδεί άλλη φορά κόκκινα αυγά και θέλαν να μάθουν ποιο πουλάκι τα έκανε!!!!
Πήγανε στο σπίτι και ρώτησαν την κυρία λαγουδίνα ....και αυτή τους είπε ότι τη λαμπάδα την κρατάνε οι άνθρωποι στην εκκλησία την Ανάσταση και τα αυγά τα βάφουν κόκκινα μόνο το Πάσχα σαν το αίμα του Χριστουλη!!!
Η μαμά λαγουδίνα τους ρώτησε και τους τρεις  " μήπως πεινάτε?? Θέλετε να σας φέρω καρότα ??
Ναι !!! απάντησαν και οι τρεις και της είπαν ευχαριστώ !!!!" 

 ....όλοι μαζί αποφάσισαν την ιστοριούλα τους αύριο να την κάνουν παραμύθι !!!! και οι μεγάλοι καλλιτέχνες ..αύριο ξαναχτυπούν !!!!


..........................................
 

4 σχόλια: